torsdag 5. januar 2012

Ekspedisjonslederens siste ord før avreise


Aconcagua, her kommer vi!


I skrivende stund er det 1 dag, 2 timer og 27 minutter til avreise...!
Nå bør alt være klart, men det er det jo ikke... Men det ordner seg.


Det har vært en hektisk, men givende forberedelsesprosess.
Det var vært gjort meget god jobb i planleggingen. Vi har hatt planleggingsmøte på Gardemoen, vi har opprettet godt arbeidende arbeidsgrupper, Helse- og Matgruppe, og hatt masse mail- og telefonkommunikasjon oss mellom.
Alle har videre bidratt stort til å ordne meget gode sponsoravtaler med utstyrsleverandører; Hagløfs, Vertikal, Quaker, Fujifilm, Telenor Maritime, Interfoto, E-Apoteket/Sunnfjord Apotek, Kraft Food/Freia, Fjellsport, FotoVideo og Altitec, meget gode leverandører som tildels har gitt oss gratis og/eller sterkt rabattert nødvendig utstyr. Takk til dem alle! De vil bidra til at denne turen uansett vil bli vellykket, vi sitter nå alle på masse flott utstyr, så det er nok ikke det som vil hindre oss der nede.!
Alle deltagerne har vært tildels meget aktive i forberedelsene og med svært positiv innsats.
På fredag drar vi!
Vi møtes på Gardemoen midt på natta (kl 04), vil fordele masse(!) ekspedisjonsmat og utstyr før vi drar den lange reisen over Atlanteren via Amsterdam og Lima i Peru til Santiago i Chile. Derfra drar vi videre med buss den lange vegen over Andesfjellene til Mendoza hvor vi vil hente klatrelisens, gjøre endel utstyrs- og mat-innkjøp før vi begir oss opp i fjellet!
Gjengen er en meget kompetent, sterk og motivert gjeng. Det har vist seg i planleggingsprosessen at vi er en gruppe som er sammenstt av forskjellig og nyttig kompetanse og som synes å fungere bra sammen. Det lover godt. Så får vi se om form og akklimatiseringsevne er bra nok til å nå toppen, det vet ingen på forhånd. På slutten har vi hatt et par urovekkende sykdomsutbrudd blant oss, men det er jo enda en stund til vi skal opp i fjellet...


Stor spenning knytter seg selvfølgelig også til været der nede. I skrivende stund er det svært så "behagelig" temperatur der nede på toppen, "bare" 15-18 kuldegrader og behagelig vind. Det lover bra, men ting kan fort snu. Vinden er vår værste fiende, så det er bare å håpe på bra forhold, det kan vi ikke planlegge oss til... Det får gå som det går, men vil gå bra! Det er i allefall enda ikke kommet snø i Base Camp, og det er behagelig....


Men først gjelder det å komme oss avgårde. Vi ser nå først frem mot en interessant tur og gode biffer og rødviner i Argentina før magrere matforhold venter oss. 


Vi gleder oss!


Nok en gang; takk til alle støttespillere! 


Håkon
Ekspedisjonsleder

2 kommentarer:

  1. Har fulgt med på alle forberedelsene dere har lagt ut, og er neeesten like spent som dere på hvordan turen og opplevelsene blir. Gleder meg til å følge dere videre i stort & smått.

    Med ønske om en flott opplevelsesmåned til dere alle!!

    Victoria

    SvarSlett
  2. Tuuusen takk Victoria, nå er det ikke mange timene igjen til vi reiser. Baggene begynner å bli ferdig pakket, og nervene er på plass!! Så koselig at du følger oss på veien :)

    SvarSlett