onsdag 28. desember 2011

Deltakere

Håkon Hesselberg
Endelig skal jeg på tur igjen!
Jeg elsker Sør-Amerika, Andesfjellene og Aconcagua; har vært der 6 ganger.... Derfor er jeg også ekspedisjonleder, kjenner det meste om fjellet.
Vært på masse høye fjell i Sør-Amerika, og 13 fjell over 5000 meter, og masse andre fjell på 5 kontinenter. Men aldri klart Galdhøpiggen....
Er sterkt frilufslivsorientert, men mest vekt på klatring, ski og fjell. Men også sjø, seiling, Normarka, sykling, løping, langrenn og fotturer i fjellet. Må jo til utlandet for å finne skikkelig høye fjell, men Norge er mitt favoritt-friluftsland. Jeg er gamlefar i gjengen med mine 56 år, bor i Moss og har 5 barn.
Jeg gleder meg!


Rebecca Kristensen er 30 år og bosatt i Oslo. Jeg er en eventyrlysten maratonløper, sauegjeter, kunstfotograf og livsnyter. Er en ganske aktiv kvinne som liker utfordringer og å presse kroppen fysisk og mentalt. Tidligere erfaring med høyder er å ha besteget Kilimajaro (2005), mens jeg har null erfaring med å campe ute i kulde. Er innstilt på at dette blir en mental utholdenhetsprøve. Har møtt gruppa én gang og synes vi virker som en gjeng bra folk! Gleder meg masse og er svært spent på hvordan denne turen blir! Aconcagua har vært en drøm i flere år. Jeg er utnevnt til å være ekspedisjonsfotograf og tolk. Folk kan ikke så mye engelsk i de traktene, og jeg lærte meg spansk etter å ha bodd i Buenos Aires (Argentina) i ca et halvt år.


Vidar Ibenfeldt er 44 år og er født og oppvokst i Oslo, med skauen som nærmeste nabo, og denne brukes flittig. Har hatt friluftsliv som hobby hele livet. Har utallige netter i telt sommer og vinter, men har ingen erfaring med høye fjell og lange ekspedisjoner. Jeg har Galdhøpiggen som høyeste fjell så langt, men viljen og motivasjonen er i aller høyeste grad tilstede for denne turen!
Mine oppgaver underveis er å skrive i denne bloggen og ha ansvaret for kommunikasjonen der nede. Satellittelefonen vi har fått sponset skal brukes til sikkerhet, værmeldingstjeneste og rapporter til bloggen.


Ingelinn Kårvand Se for deg en morgen, du ligger på granbar på snøen under åpen himmel, du våkner av at solen varmer deg i ansiktet, når du åpner øynene ser du utover urørt snø, kulden fra i går kveld er erstattet med varme solstråler, og livet er bare herlig. Dette er vel en relativt god beskrivelse av meg. Jeg elsker å være på tur, enten med teltet, eller bare posen, både sommer og vinter. Og de siste årene har mye ledig tid blitt tilbragt ute, både på lange tunge turer, og korte lette. Jeg har i flere år hatt drømmer om de litt mer tøffe turene, høye fjell eller lange vidder på ski. Jeg har ingen erfaringsgrunnlag for denne typen høyder, men som Håkon sier, om du tåler høyden vet du først når du er der!! Jeg har i alle fall masse ståpå vilje og håper all trening gjør meg godt rustet, både mentalt og fysisk. For denne turen er jeg utnevnt til leder for matgruppa, og medlem i kommunikasjonsgruppa. Jeg er forresten 35 år, er født og oppvokst på Rjukan, ved foten av Hardangervidda! Nå gleder jeg meg bare til tur :)Frank Rudolf är en av de Svenska deltagarna på expiditionen, 43 år och boende utanför Stockholm med ett stillasittande jobb så  finns ofta viljan att vara ute i naturen. Jag har aldrig tidigare deltagit i en liknande expedition mer än i tanken och turerna hittills uppe i de Svenska fjällen har varit betydligt kortare. Intresset för fjällvandring har inte funnits hela tiden utan kom för några år sedan och sedan dess försöker jag åka till de Svenska fjällen varje år och vandra. Bortser man från en bestigning av vulkanen Teide på Teneriffa under barndomen så är det Sveriges topp Kebnekaise och några andra 2000 meters toppar i området som ingår bland meriterna. Förhoppningsvis blir det inga problem med höjden på Aconcagua så önskan om flera toppar kan förverkligas. Hur kroppen kommer reagera under expeditionen, både fysiskt och mentalt kommer bli väldigt intressant men med detta gäng blir det säkert inget problem och för övrigt ser jag fram mot attt smaka de omtalade biffarna och dricka ett gott Mendoza vin.


Jesper Petersson  Med mina 23år blir jag yngst på expeditionen. Jag har tidigare jobbat inom försvaret men jobbar nu med andra uppdrag. Jag har alltid gillat ett aktivt liv ute med skidor och allt vad det innebär att vara ute. Träning har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag gillar att pressa mig själv psykist och fysiskt för att se vad jag klara. Jag gillar äventyret, att kasta mig in i något helt okänt och se hur jag klara det. Jag har aldrig tidigare varit på såhär hög höjd utan ser detta som ett test att se hur jag klarar den höga höjden. Om det går bra finns det många 7000 och 8000meters toppar att försöka sig på. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar