lørdag 31. desember 2011

Via Inmarsat:

Naa er satellittelefonen endelig ferdig konfigurert! Jeg prover aa lage en
melding fra telefonen som er lengre enn 160 tegn for aa sjekke om epost er
bedre enn sms. Det er uvant aa ikke kunne bruke ordbok eller spesielle
nordiske saertegn, men greit allikevel. Hilsen Vidar

Please note your reply is limited to 160 characters.
Sent via Inmarsat. The mobile satellite company

fredag 30. desember 2011

Herlige sjokoladeposer

Da kan alle ekspedisjons deltakerne glede seg til spesielt en pose som deles ut på Gardemoen... I dag ble all sjokoladen fordelt i porsjonspakker også, to kilo deilig norsk sjokolade fra Kraft Foods som skal nytes til det fulle på fjellet. Vi har fått firkløver, fruktnøtt, toppris, japp, m&m, melkerull, krokanrull, og selveste tursjokoladen kvikk lunsj!!! Herlig, da var energien i boks :)
6 dager igjen :))))

Batterier til ekspedisjonskameraet


Hurra! Vi blir sponset med 5 batterier til vårt ekspedisjonskamera! Tusen takk til Altitec som gjør at vi kan fotografere uhemmet på ekspedisjonen:)

Satelittelefonen er kommet!

Selv om det bare er noen dager siden julaften, er det igjen pakkeåpning når jeg kommer hjem fra postkontoret med en pakke under armen. Satelittelefonen fra Telenor Maritim er i hus og jeg sjekker ivrig mulighetene! Dette blir ett nyttig verktøy på turen, garantert!!
For å spare batterier kommer vi ikke til å ha telefonen påslått annet enn når vi skal oppdatere bloggen eller andre nødvendige ting. Vi kan derimot kontaktes på e-post og SMS.
Angående sms: det er varierende hvorvidt sms fra og til ISatPhone fungerer. Det er fordi det er opp til hver enkelt mobiloperatør å tillate slik trafikk.
  • e-post: 870776408801@message.inmarsat.com
  • sms: +870776408801 (fungerer unntaksvis, avhengig av mobiloperatør)
Send gratis sms her Jeg tror denne fungerer, da dette er uavhengig av mobiloperatør)
Husk maks 160 tegn!

Vi har begrenset med batterier, men setter stor pris på en mail- eller sms-hilsen i ny og ne :)


torsdag 29. desember 2011

Fordeling av mat

Oppmøte på Gardemoen 04:00 den 6. januar nærmer seg, og med det også alt det praktiske som skal ordnes før avreise. I dag ble all havregrøten og all drikken vi skal ha med på fjellet pakket i porsjonspakker til hver enkelt deltaker. Alle fikk 24 pakker hver med havregrøt fra Quaker og 60 (!!!!) poser med drikkepulver fra Kraft Foods, kakao og solbærtoddy. Alt "pent" pakket i blå poser med navn og innhold skrevet på utsiden. Matpakkene skal distribueres ut til alle deltakerne på Gardemoen ved avreise. Nå gjenstår det å pakke sjokoladen og gå til innkjøp av fellesmaten som skal medbringes fra Norge. Det kommer en dag i morgen også....!!!!

onsdag 28. desember 2011

Deltakere

Håkon Hesselberg
Endelig skal jeg på tur igjen!
Jeg elsker Sør-Amerika, Andesfjellene og Aconcagua; har vært der 6 ganger.... Derfor er jeg også ekspedisjonleder, kjenner det meste om fjellet.
Vært på masse høye fjell i Sør-Amerika, og 13 fjell over 5000 meter, og masse andre fjell på 5 kontinenter. Men aldri klart Galdhøpiggen....
Er sterkt frilufslivsorientert, men mest vekt på klatring, ski og fjell. Men også sjø, seiling, Normarka, sykling, løping, langrenn og fotturer i fjellet. Må jo til utlandet for å finne skikkelig høye fjell, men Norge er mitt favoritt-friluftsland. Jeg er gamlefar i gjengen med mine 56 år, bor i Moss og har 5 barn.
Jeg gleder meg!


Rebecca Kristensen er 30 år og bosatt i Oslo. Jeg er en eventyrlysten maratonløper, sauegjeter, kunstfotograf og livsnyter. Er en ganske aktiv kvinne som liker utfordringer og å presse kroppen fysisk og mentalt. Tidligere erfaring med høyder er å ha besteget Kilimajaro (2005), mens jeg har null erfaring med å campe ute i kulde. Er innstilt på at dette blir en mental utholdenhetsprøve. Har møtt gruppa én gang og synes vi virker som en gjeng bra folk! Gleder meg masse og er svært spent på hvordan denne turen blir! Aconcagua har vært en drøm i flere år. Jeg er utnevnt til å være ekspedisjonsfotograf og tolk. Folk kan ikke så mye engelsk i de traktene, og jeg lærte meg spansk etter å ha bodd i Buenos Aires (Argentina) i ca et halvt år.


Vidar Ibenfeldt er 44 år og er født og oppvokst i Oslo, med skauen som nærmeste nabo, og denne brukes flittig. Har hatt friluftsliv som hobby hele livet. Har utallige netter i telt sommer og vinter, men har ingen erfaring med høye fjell og lange ekspedisjoner. Jeg har Galdhøpiggen som høyeste fjell så langt, men viljen og motivasjonen er i aller høyeste grad tilstede for denne turen!
Mine oppgaver underveis er å skrive i denne bloggen og ha ansvaret for kommunikasjonen der nede. Satellittelefonen vi har fått sponset skal brukes til sikkerhet, værmeldingstjeneste og rapporter til bloggen.


Ingelinn Kårvand Se for deg en morgen, du ligger på granbar på snøen under åpen himmel, du våkner av at solen varmer deg i ansiktet, når du åpner øynene ser du utover urørt snø, kulden fra i går kveld er erstattet med varme solstråler, og livet er bare herlig. Dette er vel en relativt god beskrivelse av meg. Jeg elsker å være på tur, enten med teltet, eller bare posen, både sommer og vinter. Og de siste årene har mye ledig tid blitt tilbragt ute, både på lange tunge turer, og korte lette. Jeg har i flere år hatt drømmer om de litt mer tøffe turene, høye fjell eller lange vidder på ski. Jeg har ingen erfaringsgrunnlag for denne typen høyder, men som Håkon sier, om du tåler høyden vet du først når du er der!! Jeg har i alle fall masse ståpå vilje og håper all trening gjør meg godt rustet, både mentalt og fysisk. For denne turen er jeg utnevnt til leder for matgruppa, og medlem i kommunikasjonsgruppa. Jeg er forresten 35 år, er født og oppvokst på Rjukan, ved foten av Hardangervidda! Nå gleder jeg meg bare til tur :)



Frank Rudolf är en av de Svenska deltagarna på expiditionen, 43 år och boende utanför Stockholm med ett stillasittande jobb så  finns ofta viljan att vara ute i naturen. Jag har aldrig tidigare deltagit i en liknande expedition mer än i tanken och turerna hittills uppe i de Svenska fjällen har varit betydligt kortare. Intresset för fjällvandring har inte funnits hela tiden utan kom för några år sedan och sedan dess försöker jag åka till de Svenska fjällen varje år och vandra. Bortser man från en bestigning av vulkanen Teide på Teneriffa under barndomen så är det Sveriges topp Kebnekaise och några andra 2000 meters toppar i området som ingår bland meriterna. Förhoppningsvis blir det inga problem med höjden på Aconcagua så önskan om flera toppar kan förverkligas. Hur kroppen kommer reagera under expeditionen, både fysiskt och mentalt kommer bli väldigt intressant men med detta gäng blir det säkert inget problem och för övrigt ser jag fram mot attt smaka de omtalade biffarna och dricka ett gott Mendoza vin.


Jesper Petersson  Med mina 23år blir jag yngst på expeditionen. Jag har tidigare jobbat inom försvaret men jobbar nu med andra uppdrag. Jag har alltid gillat ett aktivt liv ute med skidor och allt vad det innebär att vara ute. Träning har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag gillar att pressa mig själv psykist och fysiskt för att se vad jag klara. Jag gillar äventyret, att kasta mig in i något helt okänt och se hur jag klara det. Jag har aldrig tidigare varit på såhär hög höjd utan ser detta som ett test att se hur jag klarar den höga höjden. Om det går bra finns det många 7000 och 8000meters toppar att försöka sig på. 



torsdag 22. desember 2011

Interfoto sponser oss med power!!!

Nok en gang er vi heldige og får positiv respons fra næringslivet. Nå har Interfoto sponset oss med POWER!!
Det er mye utstyr som skal på plass og en del av dette bruker batterier. Batterier trives ikke i kulda og vi må derfor gå for noe som er best mulig. Mange av oss har vært mye på tur før og har veldig god erfaring med Energizer Ultimate Lithium. Disse varer opptil 7 ganger lenger, er 33% lettere enn alkaliske batterier og fungerer bra i ekstreme temperaturer.

Varer på døra

Det nærmer seg jul og jeg tok fri fra jobben for å ordne endel praktiske ting da det ringte på døra. En budbil kom med varer fra Kraft Foods og sjåføren måtte faktisk gå 4 turer inn og ut til bilen !!
Vi har fått en hel masse drikke, kakao og solbærtoddy. I tillegg ett godt utvalg sjokolade som vil gi oss masse energi mellom måltidene.
Nå skal det fordeles i porsjonsposer og klargjøres for avreise.

 

Webkamera i basecamp er aktivt

Etter at forrige klatresesong var over har webkameraet vært inaktivt, men så ser det ut som om det er aktivitet i basecamp igjen. Kameraet er ihvertfall oppdatert fra i går. Artig å kunne følge med på hva som skjer og se været i basecamp her: http://www.aconcaguanow.com/indice.php



onsdag 21. desember 2011

Test av telefon

Dette er en test på om det fungerer å poste på denne bloggen fra en telefon.
Dette blir muligens en av måtene vi kommer til å oppdatere bloggen på, mens vi er på fjellet.
Hilsen Vidar

fredag 16. desember 2011

Stor giverglede

Vi kan ikke annet enn å si at vi har vært utrolig heldige som har fått så mage støttespillere på vår ekspedisjon.
I tillegg til alle som allerede har stilt opp, drysser det fremdels inn firmaer som ønsker å gi oss en hjelpende hånd.


Sunnfjord Apotek har sendt oss diverse varer, deriblant førstehjelpsutstyr som vi egentlig håper vi ikke får brukt for, men som selvsagt er en del av det obligatoriske utstyret. Tusen takk!!!
e-apoteket.no - en del av Sunnfjord apotek


Vertikal har vært generøse og tilbudt deltakerne 40% rabatt!! Glimrende!! Tusen takk til Vertikal.


Fjellsport stiller opp og gir gruppa 35% rabatt. Flott!!! Tusen takk til Fjellsport!!

Utrolig hvor mye spennende produkter som finnes. "Thomas Eriksen renset drikkevann" lar oss kjøpe vannrensesugerør til innkjøpspris. Tuusen takk!!!


Heldige oss har fått 35% rabatt på alt utstyr hos Komplett Fritid!! Vi er evig takknemlige for støtten. Tusen takk til Komplett Fritid





Tusen takk til FotoVideo for støtte til kamerabatteri og minnebrikker.
Lademulighetene i fjellet er minimale og dette gjør oss i stand til å ta flere bilder. Flere bilder kan vi også ta med flere minnebrikker. Planen er også å filme litt i HD og da er det greit å ha en rask brikke! Tusen takk igjen til FotoVideo!

Frokostene er bokstavelig talt i boks!!

Da har jeg vært og hentet frokostene vi skal spise MYE av på fjellet. Jeg har hørt at de er gode på smak og det er viktig når vi skal spise såpass mye av det og apetitten er på bånn. I tillegg er det mye næring pr. gram som nesten er det viktigste!!!
Har hentet 2 kartonger med Quaker havregrøt blåbær/eple smak og 2 kartonger med kanel smak. Fantastisk at vi har fått dette av vår sponsor Jensen & Co.
Tusen takk for støtten!!!
Nå gjenstår det å veie posjonsposene (35 g.??) samt fordele smaker og riktig antall til alle deltakerne.

Proffenes valg: Fujifilm FinePix X100

Vi får nå hjelp fra enda en kant, Fujifilm ønsker å låne oss et kamera som vi kan bruke mens vi er på tur. Kameraet heter FinePix X100, og tar veldig bra bilder. Det har en god optikk og er relativt enkelt i bruk. Vekt og størrelse har mye å si for oss når vi pakker til tur, der er dette kameraet helt genialt, det er lite og lett og tar veldig liten plass i en allerede overfyllt sekk. Det er også solid, noe vi er helt avhengige av når temperaturen dropper ned på minus 40 og det blåser, ikke alle kamera vil tåle den belastningen. Det er et 35 millimeter kamera som er et veldig fint altmuligformat, altså perfekt for våre tur minner. Både soloppgang, nedgang, teltbilder og naturbilder. Masse forskjellige motiver som skal foreviges! Det at vi får låne et slikt kamera gjør at vi kan forevige gode og uforglemmelige minner på en flott måte. Sponsorene våre vil også få bilder fra nettopp dette kameraet. Kvaliteten på minnene våre er dermed sikret :)

Tusen takk til Fujifilm for hjelpen :)

Akklimatiserings-/oppstigningsplan Aconcagua -12

Akklimatiserings-/oppstigningsplan Aconcagua -12

   Dag       Natt i Camp:                    Høyde i m.    Avansement           Aktivitet

1
Penintetes/Inca
        Confluencia
2800
3300

500 m

Innmarsj til Confluencia
2
Camp 1: Confluencia
        Plaza Francia
3300
3800

500 m

Akklimatiseringstur
3
Camp 1: Confluencia
        BaseCamp
3300
4250

950 m

Innmarsj til BaseCamp
4
Camp 2: BaseCamp
4250

0 m

Hviledag, forberedelser
5
Camp 2: BaseCamp
        Mnt Bonete
4250
5050

800 m

Akklimatiseringstur
6
Camp 2: BaseCamp
        Canada – BaseC
4250
4910

660 m

Deponering-, akklimatiseringstur
7
Camp 2: BaseCamp
        Canada
4250
4910

660 m

Klatre til Canada
  8
Camp 3: Canada
        Nido – Canada
4910
5380

470 m

Deponering-, akklimatiseringstur
9
Camp 3: Canada
        Nido
4910
5380

470 m

Klatre til Nido
10
Camp 4: Nido
       Berlin - Nido         
5380
5780

400 m

Deponering, akklimatiseringstur
11
Camp 4: Nido    
       Berlin
5380
5780

400 m

Klatre til Berlin
12
Camp 5: Berlin
        SUMMIT
5780
6962

1182 m

TOPPDAG
13
Camp 5: Berlin
        Base camp
5780

-1530 m

Nedover
14
Camp 2: BaseCamp
       Penitentes

4250

-1450 m

Utmarsj
15
Reservedag




16
Reservedag




17
Reservedag




18
Reservedag




19
Reservedag




20
Penintetes
2800

Vel nede!
Statistikk:
12 dager, alternativt 17 dager til toppen
Gjennomsnitt: 378 høydemeter klatring i døgnet ved 12 dagers bestigning uten reservedager
Gjennomsnitt: 245 høydemeter klatring i døgnet ved 17 dagers bestigning med alle reservedagene

tirsdag 13. desember 2011

Sponsorfest :)

Enda en sponsor har sagt ja til gruppa :) Telenor Maritime har sagt seg villig til å sponse oss med satelitt telefon, en IsatPhone Pro, den nyeste håndholdte modellen til Inmarsat. I tillegg ville Telenor Maritime støtte oss med 100 enheter ringetid. Kjempeflott og gruppen er veldig fornøyd med dette :)
Det er viktig for oss å kunne ivareta sikkerheten ved å ha kontakt med omverdenen mens vi er på vei oppover fjellet. Som en bonus vil vi også ha en mulighet til å oppdatere denne bloggen med hvordan veien til toppen av Aconcagua går for alle medlemmene i gruppen :)

Stor takk nok en gang til Telenor Maritime for bidraget :)


mandag 12. desember 2011

Ny gladmelding fra Ingelinn:
Da har vi fått enda en positiv sponsor kontakt, Kraft Foods har sagt seg villig til å sponse gruppen med sjokolade, varm sjoko-drikk og solbærtoddy :) Hurra igjen, fantastisk så gavmilde de er i Norsk Næringsliv. Sjokolade og hurtig energi er viktig for oss mellom måltidene på lange dager. Sjokolade er da et velkjent produkt som gir den energien du trenger der og da.

Varm drikke er vi helt avhengige av. Vi skal drikke mye, og det er kaldt, vannet kan da med fordel være varmt. Men usj varmt vann uten noe i.... hmmm nei, da er vi glad Kraft Foods bidrar med deilige drikker å varme oss på. Dessuten er det energi og næring i de også. Og alt som kan bidra til å øke energinivået der nede er viktige elementer for oss.
Tusen takk til Kraft Foods for støtten :)

lørdag 10. desember 2011

Detaljert værmelding



tirsdag 6. desember 2011

Ny sponsor


Gruppen har nå fått en ny sponsor. Håkon har skaffet en veldig god avtale med Haglöfs, alt utstyr i deres sortiment til 65% rabatt. Dette vil gi gode priser for gruppen i et presset reisebudsjett. Mange av deltagerne har mye av utstyret klart allerede, men noe mangler fremdeles og da kommer dette veldig godt med.Sponsorer er viktige når en skal på en slik tur. Kostnadene er store og masse utstyr skal kjøpes inn, spesialutstyr. Norge er ikke akkurat verdens billigeste sted å handle utstyr. Men Haglöfs viser nok en gang at de er villige til å bidra med å gjøre utstyrshandlingen til en mye mer hyggelig opplevelse!!!

Stor takk til Haglöfs for støtten :)

fredag 2. desember 2011

Sponsor

Gruppen har nå fått frokost sponsor :)
Quaker ville gjerne sponse oss med havregrøt med blåbær og eple til høydecampene! Tusen takk til Christin og Quaker for kjempegod servis og rask tilbakemelding :) Vi er veldig takknemlige for slik støtte.

Vi gleder oss til næringsrik frokost som gir masse energi for videre klatring på vei opp til toppen av Aconcagua. Når matlysten er på bunn pga. høyden trenger vi en god frokost som holder både humør og prestasjonsnivået oppe :)

Igjen tusen takk til Quaker !!

onsdag 30. november 2011

Reise- og klatreplan Aconcagua 2012


Sammendrag
OBS: dette er et utgangspunkt. Gruppen selv bestemmer planen og dette er å anse som et diskusjonsgrunnlag. Men et bra utgangspunkt.

6. januar:         Oslo – Santiago
7. januar:         Santiago – Mendoza. (Santiago eller Mendoza?)
8. januar:         Mendoza
9. januar:         Mendoza?
10. januar:       Mendoza - Penitentes
11. januar:        Penitentes – Inn i parken - Confluencia
12. januar:       Confluencia  Akklimatiseringstur Plaza Francia
13. januar:       Confluencia – BaseCamp/Plaza del Mulas
14. januar:       BaseCamp – Akklimatiseringsdag, forberedelser
15. januar:       BaseCamp – Akklimatiseringsdag, tur Bonete?
16. januar:       BaseCamp – Canada – BaseCamp, depot- og akklimatiseringsdag
17. januar:       BaseCamp – Canada
18.Januar:       Canada – Nido - Canada, depot- og akklimatiseringsdag
19. januar:       Canada - Nido
20. januar:       Nido – Berlin - Nido, depot- og akklimatiseringsdag
21. januar:       Nido - Berlin
22. januar:       Berlin – Summit Aconcagua - Berlin
23. januar:       Berlin – Nido – Canada - Basecamp
24. januar:       Hviledag, evt. utmasj av parken
25. januar:       reservedag
26. januar:       reservedag
27. januar:       reservedag
28. januar:       reservedag
29. januar:       reservedag
30. januar:       Penitentes – Santiago eller Mendoza
31. januar:       Mendoza - Santiago
1. februar:       Santiago – Hjem   
            2. februar:       Oslo

Samling

Gruppen har nå vært samlet for planlegging på Nannestad Bed & Breakfast. Det var et godt heldagsmøte hvor vi fikk masse informasjon fra Håkon om smått og stort for å forberede oss på tur!!! Alt fra reiseplan til mat ble gjennomgått, det er mye som skal huskes på og mye som skal ordnes før avreise. Men jeg tror alle følte at planleggingen blir godt ivaretatt :)

tirsdag 29. november 2011

Fakta om Aconcagua (Wikipedia)


Aconcagua is the highest mountain in the Americas at 6,962 m (22,841 ft). It is located in the Andes mountain range, in the Argentine province of Mendoza and it lies 112 kilometres (70 mi) west by north of its capital, the city of Mendoza. The summit is also located about 5 kilometres from San Juan Province and 15 kilometres from the international border with Chile. Aconcagua is the highest peak in both the Western and Southern Hemispheres. It is one of the Seven Summits.
Aconcagua is bounded by the Valle de las Vacas to the north and east and the Valle de los Horcones Inferior to the West and South. The mountain and its surroundings are part of the Aconcagua Provincial Park. The mountain has a number of glaciers. The largest glacier is the Ventisquero Horcones Inferior at about 10 km long which descends from the south face to about 3600m altitude near the Confluencia camp.[2] Two other large glacier systems are the Ventisquero de las Vacas Sur and Glaciar Este/Ventisquero Relinchos system at about 5 km long. However the most well-known is the north-eastern or Polish Glacier, a common route of ascent.
The mountain was created by the subduction of the Nazca Plate beneath the South American plate during the geologically recent Andean orogeny; however, it is not a volcano.[3][dead link] The origin of the name is contested; it is either from the Arauca Aconca-Hue, which refers to the Aconcagua River and means 'comes from the other side',[citation needed] the Quechua Ackon Cahuak, meaning 'Sentinel of Stone',[citation needed] or Quechua Anco Cahuac, 'White Sentinel'.[4]

Climbing

In mountaineering terms, Aconcagua is technically an easy mountain if approached from the north, via the normal route. Aconcagua is arguably the tallest non-technical mountain in the world, since the northern route does not absolutely require ropes, axes, and pins. Although the effects of altitude are severe (atmospheric pressure is 40% of sea-level at the summit), the use of supplemental oxygen is not required. Altitude sickness will affect most climbers to some extent, depending on the degree of acclimatization.[5]
The second most frequented route is the Polish Glacier Traverse route, also known as the "Falso de los Polacos" route. This approaches the mountain through the Vacas valley, ascends to the base of the Polish Glacier, then traverses across to the normal route for the final ascent to the summit. The third most popular route is the Polish Glacier itself.
The routes to the peak from the south and south-west ridges are more demanding and the south face climb is considered very difficult.
The camp sites on the normal route are listed below (altitudes are approximate).
  • Puente del Inca, 2,740m (8,990 ft): A small village on the main road, with facilities including a lodge.
  • Confluencia, 3,380m (11,090 ft): A camp site a few hours into the national park.
  • Plaza de Mulas, 4,370m (14,340 ft): Base camp, claimed to be the second largest in the world (after Everest). There are several meal tents, showers and internet access. There is a lodge approx. 1 km from the main campsite across the glacier.
  • Camp Canadá, 5,050 metres (16,570 ft): A large ledge overlooking Plaza de Mulas.
  • Camp Alaska, 5,200 metres (17,060 ft): Called 'change of slope' in Spanish, a small site as the slope from Plaza de Mulas to Nido de Cóndores lessens. Not commonly used.
  • Nido de Cóndores, 5,570 metres (18,270 ft): A large plateau with beautiful views. There is usually a park ranger camped here.
  • Camp Berlín, 5,940 metres (19,490 ft): The classic high camp, offering reasonable wind protection.
  • Camp Colera, 5,980 metres (19,620 ft): A larger while slightly more exposed camp situated directly at the north ridge near Camp Berlín, with growing popularity.
  • Several sites possible for camping or bivouac, including Piedras Blancas (~6100m) and Independencia (~6350m), exist above Colera, however they are seldom used and offer little protection.
Summit attempts are usually made from a high camp at either Berlín or Colera, or from the lower camp at Nido de Cóndores.

History

The first attempt on Aconcagua by a European was made in 1883 by a party led by the German geologist and explorer Paul Güssfeldt. Bribing porters with the story that there was treasure on the mountain, he approached the mountain via the Rio Volcan, making two attempts on the peak by the north-west ridge and reaching an altitude of 6,500 metres (21,300 ft). The route that he prospected is now the normal route up the mountain.
The first recorded[1] ascent was in 1897 on a British expedition led by Edward FitzGerald. The summit was reached by the Swiss guide Matthias Zurbriggen on January 14 [6] and by two other expedition members a few days later.
The youngest person to reach the summit of Aconcagua was Matthew Moniz of Boulder, Colorado. He was 11 years old when he reached the summit on December 16, 2008. The oldest person to climb it was Scott Lewis who reached the summit on November 26, 2007 when he was 87 years old.[7]